بنیاد کلاسیک وایمار به تازگی نسخه خطی مربوط به یکی از اشعار دیوان غربی-شرقی گوته را به شکلی عجیب و در حراج آنلاین خریداری کرده است. این در حالی است که اعضای بنیاد و محققان حوزه نسخ خطی در آلمان گمان میکردند که این نسخه خطی از بین رفته است.
دیوان غربی–شرقی، اثری از یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر شهیر آلمانی است که در سال ۱۸۱۹ منتشر شد. این کتاب به نظم سروده شده و نویسنده بیشتر در آن از نمادها و عناصر ادبیات شرقی و ایرانی الهام گرفته است. این اثر که تحت تاثیر حافظ و فرهنگ مشرقزمین سروده شده، از یکسو بازگوکننده باورها و اندیشههای حافظ و ساکنان مشرقزمین است و از سوی دیگر دیدگاههای گوته درباره آنها را منعکس میکند.
جالب است بدانید که نسخههای خطی دیوان گوته به عنوان ارزشمندترین نسخههای خطی در آلمان به شمار میروند. اغلب این نسخ خطی در بایگانی انجمن گوته و شیلر نگهداری میشوند و بخشی از میراث اسناد جهانی یونسکو به حساب میآیند. اما این نسخ خطی تاکنون کامل نبوده است. حال براساس گزارش بنیاد کلاسیک وایمار، نسخه خطی بخشی از دیوان گوته که تا پیش از این ناپدید شده بود، به تازگی در حراج آنلاین خریداری شده است. این در حالی است که بسیاری از محققان حوزه نسخ خطی تصور میکردند که این بخش از دستنوشتههای گوته گم شده است، اما بهنظر میرسد که این نسخ خطی سالها در دستان افراد مختلف بوده است. پس از آنکه بنیاد وایمار این نسخه را در حراج آنلاین خریداری کرد، محققان آن، تحقیقات گستردهای را برای سنجش اصالت نسخه خطی انجام دادند و در نهایت مشخص شد که این نسخه خطی، بخش گمشده دیوان شرقی-غربی گوته است و به او تعلق دارد.
منبع:شبکه رادیویی مرکز آلمان
لینک گزارش:
https://www.mdr.de/nachrichten/thueringen/mitte-thueringen/weimar/goethe-divan-gedichte-100.html
نظر شما